HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu
olarak faaliyet gösteren

GIDA VE İHTİYAÇ MADDELERİ DENETİM
VE SERTİFİKALANDIRMA ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ
(GİMDES)

Adres : Giyim Sanatkarları Sitesi A2 Blok No:701 İkitelli OSB
Başakşehir / İstanbul / TÜRKİYE

OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2024-059

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte Belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

16.07.2024

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

16.07.2029

Bu sertifika; OIC/SMIIC2:2019 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Grup Kategori Alt Kategori Dahil Olan Faaliyetler
Yetiştiricilik A Hayvan Yetiştiriciliği AI Et/Süt/Yumurta/ Balık için Hayvan Yetiştiriciliği • Et üretimi için kullanılan hayvanların (balık ve deniz mahsulü dışında) yetiştirilmesi, bakımı, yakalanması, avlama ve avlandığı yerde kesimi

• Yumurta üretimi için kullanılan hayvanların (balık ve deniz mahsulü dışında) yetiştirilmesi

• Süt üretimi için kullanılan hayvanların yetiştirilmesi

• Bal üretimi için kullanılan hayvanların yetiştirilmesi, bakımı
B Bitki Yetiştiriciliği BI Bitki Yetiştiriciliği (tahıl ve bakliyat dışında) BI: Bitkilerin yetiştirilmesi veya hasadı (tahıl ve bakliyat hariç): bahçe bitkilerinin ürünleri (meyveler, sebzeler, baharatlar, mantarlar vb.) ve gıda amaçlı kullanılan sucul bitkiler
BII Tahıl ve bakliyat yetiştiriciliği BII: Tahıl ve bakliyat yetiştirilmesi veya hasadı
Gıda ve yem işleme C Gıda üretimi CI Helal kesim & dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ürünlerin işlenmesi Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi de içermek üzere büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha]) ve Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et

Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi de içermek üzere kanatlı hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha]) ve Kanatlı hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et

Kanatlı Hayvan, Büyükbaş, Küçükbaş Hayvan için İşlenmiş/Isıl İşlem Görmüş Et Ürünleri (ambalajlamayı da içeren Yumurta Ürünleri dahil) ve ambalajlamayı da içeren balık ve balık ürünleri (havyar, suşi vb. ürünler)

Ambalajlamayı da içeren Süt ve Süt Ürünleri: taze ve uzun ömürlü ürünler

CII Dayanıksız (çabuk bozulabilen) bitkisel ürünlerin işlenmesi Meyveleri, sebzeleri, tahılları, sert kabuklu meyveleri, taze meyve sularını, kuru/kurutulmuş ürünleri ve bakliyatı içeren bitkisel ürünlerin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi
CIV Dayanıklı ürünlerin işlenmesi •Takviye Edici Gıdalar (biyokimyasal kategorisinde değerlendirilmeyenler)
• Bitkisel Kökenli Katı ve Sıvı Yağlar
• Meşrubat: Alkolsüz İçecekler (sirke dahil)
• Tahıl ve Tahıl Ürünleri:
   ○ Hafif Fırıncılık Ürünleri,
   ○ Unlu Mamuller
   ○ Makarna, Erişte vb.
   ○ Un
• Kahve ve Kahve Ürünleri
• Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları
• Gıdada Kullanılan Tuz
• İçme Suyu
• Bisküvi Çeşitleri, Kakao ve Kakao Ürünleri, Kurabiyeler ve Atıştırmalıklar (ileri işleme tabi tutulmuş kuruyemişler dahil)
• Nişasta, Şeker ve Şekerleme Mamulleri, Bal Mamulleri
• Çorba ve Kuru Hazır Yiyecekler
• Bebek ve Çocuk Gıdaları
• Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar
• Konserve Gıdalar
• İşlenmiş Yağlı Tohumlar
Biyokimyasal K (Biyo) Kimyasalların üretimi • Gıda katkı maddelerinin üretimi
• İşlem yardımcılarının üretimi
• Vitamin üretimi
• Mineral üretimi
• Biyokültür üretimi
• Aroma vericilerin üretimi
• Enzimlerin üretimi
dahil olmak üzere biyokimyasallar
Diğer L Kozmetik Ürünleri (yalnızca kozmetik ürünlerde kullanılan hammadde/bileşenler dahil)


ENGLISH VERSION

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

GIDA VE İHTİYAÇ MADDELERİ DENETİM
VE SERTİFİKALANDIRMA ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ
(GİMDES)

Address: Giyim Sanatkarları Sitesi A2 Blok No:701 İkitelli OSB
Başakşehir / İstanbul / TÜRKİYE

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.

Halal Accreditation Number

2024-059

Halal Accreditation Scope

Shown in annex

Initial Halal Accreditation Date

16.07.2024

Expiry Date

16.07.2029

This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Cluster Category Sub-category Included Activities
Farming A Farming of Animals AI Farming of Animals for Meat/Milk/Eggs/Honey • Raising, keeping, trapping, hunting, and slaughtering at point of hunt of animals used for meat production (other than fish and seafood)

• Raising animals (other than fish and seafood) used for egg production

• Raising animals used for milk production

• Raising and keeping animals used for honey production
B Farming of Plants BI Farming of Plants (other than grains and pulses) BI: Growing or harvesting of plants (other than grains and pulses): horticultural products (fruits, vegetables, spices, mushrooms, etc.) and hydrophytes for food
BII Farming of Grains and Pulses BII: Growing or harvesting of grains and pulses for food
Food and feed Processing C Food Manufacturing CI Halal slaughtering & processing of perishable animal products • Halal slaughtering (Raw meat from bovine and ovine [slaughterhouse]) including cutting and packaging and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from bovine and ovine

• Halal slaughtering (Raw meat from poultry [slaughterhouse]) including cutting and packaging and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from poultry

• Processed/Heat-Treated Meat Products for Poultry, Bovine, Ovine, egg products including packaging, and fish and fish products including packaging (such as caviar, sushi, etc.)

• Milk and Dairy Products, including packaging: fresh and long-life milk products
CII Processing of perishable plant products Production, processing and packaging of plant products including fruits, vegetables, grains, nuts, fresh fruit juices, dried products and pulses
CIV Processing of ambient stable products • Food Supplements (those not classified as biochemicals)
• Plant-Based Fats and Oils
▪ Soft Drinks: Non-Alcoholic Beverages (including vinegar)
• Cereal Products:
   ○ Fine Bakery Products
   ○ Bakery Products
   ○ Pasta, Noodle etc.
   ○ Flour
• Coffee and Coffee Products
• Tea, Herbal Teas and Blends
• Food Grade Salt
• Drinking Water
• Biscuit Types, Cocoa and Cocoa Products, Cookies and Snacks (including further processed nuts)
• Starch, Sugar and Confectionery Products, Honey Products
• Soup and Dried Ready-to-Eat Meals
• Infant Formula, Baby and Child Food
• Spices, Seasonings, Sauces
• Canned Foods
• Oilseeds
Biochemical K (Bio) Production of Chemicals Biochemicals including:
• Production of food additives
• Production of processing aids
• Vitamin production
• Mineral production
• Bio-culture production
• Production of flavorings
• Production of enzymes
Other L Cosmetic Products (including raw materials/ingredients used only in cosmetic products)