Adres : Giyim Sanatkarları Sitesi A2 Blok No:701 İkitelli OSB
Başakşehir / İstanbul / TÜRKİYE
OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.
Helal Akreditasyon Numarası
2024-059
Helal Akreditasyon Kapsamı
Ekte Belirtilmiştir
İlk Helal Akreditasyon Tarihi
16.07.2024
Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi
16.07.2029
Bu sertifika; OIC/SMIIC2:2019 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.
Grup | Kategori | Alt Kategori | Dahil Olan Faaliyetler | ||
---|---|---|---|---|---|
Yetiştiricilik | A | Hayvan Yetiştiriciliği | AI | Et/Süt/Yumurta/ Balık için Hayvan Yetiştiriciliği | • Et üretimi için kullanılan hayvanların
(balık ve deniz mahsulü dışında)
yetiştirilmesi, bakımı, yakalanması,
avlama ve avlandığı yerde kesimi • Yumurta üretimi için kullanılan hayvanların (balık ve deniz mahsulü dışında) yetiştirilmesi • Süt üretimi için kullanılan hayvanların yetiştirilmesi • Bal üretimi için kullanılan hayvanların yetiştirilmesi, bakımı |
B | Bitki Yetiştiriciliği | BI | Bitki Yetiştiriciliği (tahıl ve bakliyat dışında) | BI: Bitkilerin yetiştirilmesi veya hasadı (tahıl ve bakliyat hariç): bahçe bitkilerinin ürünleri (meyveler, sebzeler, baharatlar, mantarlar vb.) ve gıda amaçlı kullanılan sucul bitkiler | |
BII | Tahıl ve bakliyat yetiştiriciliği | BII: Tahıl ve bakliyat yetiştirilmesi veya hasadı | |||
Gıda ve yem işleme | C | Gıda üretimi | CI | Helal kesim & dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ürünlerin işlenmesi | Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi de içermek üzere büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha]) ve Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi de içermek üzere kanatlı hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha]) ve Kanatlı hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et Kanatlı Hayvan, Büyükbaş, Küçükbaş Hayvan için İşlenmiş/Isıl İşlem Görmüş Et Ürünleri (ambalajlamayı da içeren Yumurta Ürünleri dahil) ve ambalajlamayı da içeren balık ve balık ürünleri (havyar, suşi vb. ürünler) Ambalajlamayı da içeren Süt ve Süt Ürünleri: taze ve uzun ömürlü ürünler |
CII | Dayanıksız (çabuk bozulabilen) bitkisel ürünlerin işlenmesi | Meyveleri, sebzeleri, tahılları, sert kabuklu meyveleri, taze meyve sularını, kuru/kurutulmuş ürünleri ve bakliyatı içeren bitkisel ürünlerin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi | |||
CIV | Dayanıklı ürünlerin işlenmesi | •Takviye Edici Gıdalar (biyokimyasal
kategorisinde değerlendirilmeyenler) • Bitkisel Kökenli Katı ve Sıvı Yağlar • Meşrubat: Alkolsüz İçecekler (sirke dahil) • Tahıl ve Tahıl Ürünleri: ○ Hafif Fırıncılık Ürünleri, ○ Unlu Mamuller ○ Makarna, Erişte vb. ○ Un • Kahve ve Kahve Ürünleri • Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları • Gıdada Kullanılan Tuz • İçme Suyu • Bisküvi Çeşitleri, Kakao ve Kakao Ürünleri, Kurabiyeler ve Atıştırmalıklar (ileri işleme tabi tutulmuş kuruyemişler dahil) • Nişasta, Şeker ve Şekerleme Mamulleri, Bal Mamulleri • Çorba ve Kuru Hazır Yiyecekler • Bebek ve Çocuk Gıdaları • Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar • Konserve Gıdalar • İşlenmiş Yağlı Tohumlar |
|||
Biyokimyasal | K | (Biyo) Kimyasalların üretimi | • Gıda katkı maddelerinin üretimi • İşlem yardımcılarının üretimi • Vitamin üretimi • Mineral üretimi • Biyokültür üretimi • Aroma vericilerin üretimi • Enzimlerin üretimi dahil olmak üzere biyokimyasallar |
||
Diğer | L | Kozmetik Ürünleri (yalnızca kozmetik ürünlerde kullanılan hammadde/bileşenler dahil) |
Address: Giyim Sanatkarları Sitesi A2 Blok No:701 İkitelli OSB
Başakşehir / İstanbul / TÜRKİYE
Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.
Halal Accreditation Number
2024-059
Halal Accreditation Scope
Shown in annex
Initial Halal Accreditation Date
16.07.2024
Expiry Date
16.07.2029
This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.
Cluster | Category | Sub-category | Included Activities | ||
---|---|---|---|---|---|
Farming | A | Farming of Animals | AI | Farming of Animals for Meat/Milk/Eggs/Honey | • Raising, keeping, trapping, hunting,
and slaughtering at point of hunt of
animals used for meat production
(other than fish and seafood) • Raising animals (other than fish and seafood) used for egg production • Raising animals used for milk production • Raising and keeping animals used for honey production |
B | Farming of Plants | BI | Farming of Plants (other than grains and pulses) | BI: Growing or harvesting of plants (other than grains and pulses): horticultural products (fruits, vegetables, spices, mushrooms, etc.) and hydrophytes for food | |
BII | Farming of Grains and Pulses | BII: Growing or harvesting of grains and pulses for food | |||
Food and feed Processing | C | Food Manufacturing | CI | Halal slaughtering & processing of perishable animal products | • Halal slaughtering (Raw meat from bovine and ovine [slaughterhouse]) including cutting and packaging and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from bovine and ovine • Halal slaughtering (Raw meat from poultry [slaughterhouse]) including cutting and packaging and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from poultry • Processed/Heat-Treated Meat Products for Poultry, Bovine, Ovine, egg products including packaging, and fish and fish products including packaging (such as caviar, sushi, etc.) • Milk and Dairy Products, including packaging: fresh and long-life milk products |
CII | Processing of perishable plant products | Production, processing and packaging of plant products including fruits, vegetables, grains, nuts, fresh fruit juices, dried products and pulses | |||
CIV | Processing of ambient stable products |
• Food Supplements (those not classified as biochemicals) • Plant-Based Fats and Oils ▪ Soft Drinks: Non-Alcoholic Beverages (including vinegar) • Cereal Products: ○ Fine Bakery Products ○ Bakery Products ○ Pasta, Noodle etc. ○ Flour • Coffee and Coffee Products • Tea, Herbal Teas and Blends • Food Grade Salt • Drinking Water • Biscuit Types, Cocoa and Cocoa Products, Cookies and Snacks (including further processed nuts) • Starch, Sugar and Confectionery Products, Honey Products • Soup and Dried Ready-to-Eat Meals • Infant Formula, Baby and Child Food • Spices, Seasonings, Sauces • Canned Foods • Oilseeds |
|||
Biochemical | K | (Bio) Production of Chemicals | Biochemicals including: • Production of food additives • Production of processing aids • Vitamin production • Mineral production • Bio-culture production • Production of flavorings • Production of enzymes |
||
Other | L | Cosmetic Products (including raw materials/ingredients used only in cosmetic products) |