HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu
olarak faaliyet gösteren

HALAL FEED AND FOOD
INSPECTION AUTHORITY (HFFIA)

Adres : Neherkade 3140, 2521 VX Lahey, Hollanda

OIC/SMIIC 2:2019 standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.

Akreditasyon Numarası

2023-023

Akreditasyon Kapsamı

Ekte Gösterilmiştir.

İlk Akreditasyon Tarihi

20.01.2023

Revizyon Tarihi

30.10.2024

Akreditasyon Bitiş Tarihi

20.01.2028

Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Grup Kategori Alt-Kategori Dahil olan faaliyetler
Gıda ve Yem İşleme C Gıda Üretimi CI Helal kesim & dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ürünlerin işlenmesi • Ambalajlamayı da içeren Süt ve Süt Ürünleri: taze ve uzun ömürlü ürünler
• Jelatin: Kanatlı Hayvan, Büyükbaş, Küçükbaş Hayvan, Balık Kaynaklı
CIV Dayanıklı ürünlerin işlenmesi • Bitkisel Kökenli Katı ve Sıvı Yağlar
• Meşrubat: Alkolsüz İçecekler (şirke dahil)
• Tahıl ve Tahıl Ürünleri:
o Hafif Fırıncılık
o Unlu Mamuller
o Makarna, Erişte vb.
o Un
• Kahve ve Kahve Ürünleri
• Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları
• Bisküvi Çeşitleri, Kakao ve Kakao Ürünleri, Kuruyemişler ve Atıştırmalıklar (ileri işleme tabi tutulmuş kuruyemişler dahil)
• Nişasta, Şeker ve Şekerleme Mamulleri, Bal Mamulleri
• Çorba ve Kuru Hazır Yiyecekler
• Bebek ve Çocuk Gıdaları
• Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar
• Konserve Gıdalar
• İşlenmiş Yağlı Tohumlar
• Gıdada Kullanılan Tuz
• İçme Suyu
Biyokimyasal K (Biyo)Kimyasalların Üretimi • Gıda katkı maddelerinin üretimi
• İşlem yardımcılarının üretimi
• Vitamin üretimi
• Mineral üretimi
• Biyokültür üretimi
• Aroma vericilerin üretimi
• Enzimlerin üretimi
dahil olmak üzere kimyasallar


ENGLISH VERSION

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

HALAL FEED AND FOOD
INSPECTION AUTHORITY (HFFIA)

Address: Neherkade 3140, 2521 VX The Hague, Netherlands

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.

Halal Accreditation Number

2023-023

Halal Accreditation Scope

Shown in annex

Initial Halal Accreditation Date

20.01.2023

Revision Date

30.10.2024

Expiry Date

20.01.2028

This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Cluster Category Sub-category Included Activities
Food and feed Processing C Food Manufacturing CI Halal slaughtering & processing of perishable animal products • Milk and Dairy Products, including packaging: fresh and long-life milk products

• Gelatin: Poultry, Bovine, Ovine, Fish originated
CIV Processing of ambient stable products • Plant-Based Fats and Oils
▪ Soft Drinks: Non-Alcoholic Beverages (including vinegar)
• Cereal Products:
   ○ Fine Bakery Products
   ○ Bakery Products
   ○ Pasta, Noodle etc.
   ○ Flour
• Coffee and Coffee Products
• Tea, Herbal Teas and Blends
• Food Grade Salt
• Drinking Water
• Biscuit Types, Cocoa and Cocoa Products, Cookies and Snacks (including further processed nuts)
• Starch, Sugar and Confectionery Products, Honey Products
• Soup and Dried Ready-to-Eat Meals
• Infant Formula, Baby and Child Food
• Spices, Seasonings, Sauces
• Canned Foods
• Oilseeds