HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu
olarak faaliyet gösteren

ISLAMIC CHAMBER FOR
HALAL SERVICES LLP (ICHS)

Adres : 4th Floor, Silver Stream House,
45 Fitzroy Street, W1T 6EB, Londra, Birleşik Krallık

OIC/SMIIC 2:2019 standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.

Akreditasyon Numarası

2023-024

Akreditasyon Kapsamı

Ekte Gösterilmiştir.

İlk Akreditasyon Tarihi

27.01.2023

Akreditasyon Bitiş Tarihi

27.01.2028

Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Grup Kategori Alt-Kategori Dahil olan faaliyetler
Gıda ve Yem İşleme C Gıda Üretimi CI Helal kesim & dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ürünlerin işlenmesi • Helal kesim (Koyun ve paketlemeyi) ile içermeyi üzere kanatlı hayvanlardan elde edilen çiğ et (mezbahada) ve Kanatlı hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et
• Kanatlı Hayvan, Büyükbaş, Küçükbaş Hayvan için İşlenmişİşlem Görmüş Et Ürünleri (ambalajlamayı da içeren Yarımamul dahil) ve ambalajlamayı da içeren balık ve balık ürünleri (havyar, sushi vb. ürünler)
CIV Dayanıklı ürünlerin işlenmesi • Meşrubat: Alkolsüz İçecekler (sirke dahil)
• İçme Suyu
• Nişasta, Şeker ve Şekerleme Mamulleri, Bal Mamulleri
• Kakao ve Kakao Ürünleri
• Tahıl ve Tahıl Ürünleri:
o Hafif Fırıncılık Ürünleri,
o Unlu Mamuller
o Makarna, Erişte vb.
o Un
• Kahve ve Kahve Ürünleri
• Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları


ENGLISH VERSION

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

ISLAMIC CHAMBER FOR
HALAL SERVICES LLP (ICHS)

Address: 4th Floor, Silver Stream House,
45 Fitzroy Street, W1T 6EB, London, UK

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.

Halal Accreditation Number

2023-024

Halal Accreditation Scope

Shown in annex

Initial Halal Accreditation Date

27.01.2023

Expiry Date

27.01.2028

This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Cluster Category Sub-category Included Activities
Food and feed Processing C Food Manufacturing CI Halal slaughtering & processing of perishable animal products • Halal slaughtering (Raw meat from poultry [slaughterhouse]) including cutting and packaging and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from poultry

• Processed/Heat-Treated Meat Products for Poultry, Bovine, Ovine, egg products including packaging, and fish and fish products including packaging (such as caviar, sushi, etc.)

CIV Processing of ambient stable products ▪ Soft Drinks: Non-Alcoholic Beverages (including vinegar)
• Drinking Water
• Starch, Sugar and Confectionery Products, Honey Products
• Cocoa and Cocoa Products
• Cereal and Cereal Products:
   ○ Fine Bakery Products
   ○ Bakery Products
   ○ Pasta, Noodle etc.
   ○ Flour
• Coffee and Coffee Products
• Tea, Herbal Teas and Blends