Adresler : Unit # 101, Building A2, Dubai Silicon Oasis, (IFZA) Dubai, Birleşik Arap
Emirlikleri (BAE)
Suite #: A-2,2nd Floor, Plot 83-C, Khayaban e Jami, Phase 7, DHA,
Karachi, 75500 Pakistan
OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.
Akreditasyon Numarası
2023-033
Akreditasyon Kapsamı
Ekte Gösterilmiştir.
İlk Akreditasyon Tarihi
07.07.2023
Akreditasyon Bitiş Tarihi
07.07.2028
Bu sertifika; OIC/SMIIC2:2019 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.
Grup | Kategori | Alt Kategori | Dahil Olan Faaliyetler | ||
---|---|---|---|---|---|
Gıda ve yem işleme | C | Gıda üretimi | CI | Helal kesim & dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ürünlerin işlenmesi | Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi de içermek üzere büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha]) ve Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi de içermek üzere kanatlı hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha]) ve Kanatlı hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et Kanatlı Hayvan, Büyükbaş, Küçükbaş Hayvan için İşlenmiş/Isıl İşlem Görmüş Et Ürünleri (ambalajlamayı da içeren Yumurta Ürünleri dahil) ve ambalajlamayı da içeren balık ve balık ürünleri (havyar, suşi vb. ürünler) Ambalajlamayı da içeren Süt ve Süt Ürünleri: taze ve uzun ömürlü ürünler |
CII | Dayanıksız (çabuk bozulabilen) bitkisel ürünlerin işlenmesi | Meyveleri, sebzeleri, tahılları, sert kabuklu meyveleri, taze meyve sularını, kuru/kurutulmuş ürünleri ve bakliyatı içeren bitkisel ürünlerin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi | |||
CIII | Dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ve bitkisel ürünlerin işlenmesi (Et esaslı gıda, karışık ürünler) | Yemeye hazır yemekleri içeren hayvansal ve bitkisel ürünlerin karışımından oluşan ürünler: pizza, lazanya, sandviç, etli mantı vb. | |||
CIV | Dayanıklı ürünlerin işlenmesi | • Bitkisel Kökenli Katı ve Sıvı Yağlar • Meşrubat: Alkolsüz içecekler (sirke dahil) • İçme Suyu • Tahıl ve Tahıl Ürünleri: ○ Hafif Fırıncılık Ürünleri, ○ Unlu Mamuller ○ Makarna, Erişte vb. ○ Un • Kahve ve Kahve Ürünleri • Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları • Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar • Konserve Gıdalar • İşlenmiş Yağlı Tohumlar • Gıdada Kullanılan Tuz |
|||
Biyokimyasal | K | (Biyo) Kimyasalların üretimi | • Gıda katkı maddelerinin üretimi • İşlem yardımcılarının üretimi • Vitamin üretimi • Mineral üretimi • Biyokültür üretimi • Aroma vericilerin üretimi • Enzimlerin üretimi dahil olmak üzere biyokimyasallar |
||
Diğerleri | L | Diğer Malzemelerin Üretimi | LI | Kozmetik | Kozmetik Ürünleri |
Addresses : Unit # 101, Building A2, Dubai Silicon Oasis, (IFZA) Dubai, United
Arab Emirates (UAE)
Suite #: A-2,2nd Floor, Plot 83-C, Khayaban e Jami, Phase 7, DHA,
Karachi, 75500 Pakistan
Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.
Halal Accreditation Number
2023-033
Halal Accreditation Scope
Shown in annex
Initial Halal Accreditation Date
07.07.2023
Expiry Date
07.07.2028
This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.
Cluster | Category | Sub-category | Included Activities | ||
---|---|---|---|---|---|
Food and feed Processing | C | Food Manufacturing | CI | Halal slaughtering & processing of perishable animal products | • Halal slaughtering (Raw meat from bovine and ovine [slaughterhouse]) including cutting and packaging and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from bovine and ovine • Halal slaughtering (Raw meat from poultry [slaughterhouse]) including cutting and packaging and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from poultry • Processed/Heat-Treated Meat Products for Poultry, Bovine, Ovine, egg products including packaging, and fish and fish products including packaging (such as caviar, sushi, etc.) • Milk and Dairy Products, including packaging: fresh and long-life milk products • Gelatin: Poultry, Bovine, Ovine, Fish originated |
CII | Processing of perishable plant products | Production, processing and packaging of plant products including fruits, vegetables, grains, nuts, fresh fruit juices, dried products and pulses | |||
CIII | Processing of perishable animal and plant products (Meat based food, mixed products) | Production of mixed animal and plant products including ready to-eat meals, pizza, lasagna, sandwich, dumplings etc. | |||
CIV | Processing of ambient stable products |
• Plant-Based Fats and Oils ▪ Soft Drinks: Non-Alcoholic Beverages (including vinegar) • Drinking Water • Cereal and Cereal Products: ○ Fine Bakery Products ○ Bakery Products ○ Pasta, Noodle etc. ○ Flour • Coffee and Coffee Products • Tea, Herbal Teas and Blends • Spices, Seasonings, Sauces • Canned Foods • Oilseeds • Food Grade Salt |
|||
Biochemical | K | (Bio) Production of Chemicals | Biochemicals including: • Production of food additives • Production of processing aids • Vitamin production • Mineral production • Bio-culture production • Production of flavourings • Production of enzymes |
||
Other | L | Other Materials Manufacturing | LI | Cosmetic | Cosmetic Products |