HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu olarak faaliyet
gösteren

TOTAL QUALITY HALAL CORRECT
CERTIFICATION

Adres : Perzikweg 9B, 2321DG Leiden, Hollanda

OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2024-050

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

22.03.2024

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

22.03.2029

Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Grup Kategori Alt Kategori Dahil Olan Faaliyetler
Gıda ve Yem İşleme C Gıda üretimi CII Dayanıksız (çabuk bozulabilen) bitkisel ürünlerin işlenmesi Meyveleri, sebzeleri, tahılları, sert kabuklu meyveleri, taze meyve sularını, kuru/kurutulmuş ürünleri ve bakliyatı içeren bitkisel ürünlerin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi
CIII Dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ve bitkisel ürünlerin işlenmesi (Et esaslı gıda, karışık ürünler) Yemeye hazır yemekleri içeren hayvansal ve bitkisel ürünlerin karışımından oluşan ürünler: pizza, lazanya, sandviç, etli mantı vb.
CIV Dayanıklı ürünlerin işlenmesi • Bitkisel Kökenli Katı ve Sıvı Yağlar
• Meşrubat: Alkolsüz içecekler (sirke dahil)
• Tahıl ve Tahıl Ürünleri:
   ○ Hafif Fırıncılık Ürünleri,
   ○ Unlu Mamuller
   ○ Makarna, Erişte vb.
   ○ Un
• Kahve ve Kahve Ürünleri
• Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları
• Gıdada Kullanılan Tuz
• İçme Suyu
• Nişasta, Şeker ve Şekerleme Mamulleri, Bal Mamulleri
• Çorba ve Kuru Hazır Yiyecekler
• Bebek ve Çocuk Gıdaları
• Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar
• Konserve Gıdalar
• İşlenmiş Yağlı Tohumlar
(Biyo) Kimyasal K (Biyo) Kimyasalların üretimi • Gıda katkı maddelerinin üretimi
• İşlem yardımcılarının üretimi
• Vitamin üretimi
• Mineral üretimi
• Biyokültür üretimi
• Aroma vericilerin üretimi
• Enzimlerin üretimi dahil olmak üzere biyokimyasallar


ENGLISH VERSION

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

TOTAL QUALITY HALAL CORRECT
CERTIFICATION

Address: Perzikweg 9B, 2321DG Leiden, the Netherlands

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.

Halal Accreditation Number

2024-050

Halal Accreditation Scope

Shown in annex

Initial Halal Accreditation Date

22.03.2024

Expiry Date

22.03.2029

This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Cluster Category Sub-category Included Activities
Food and feed Processing C Food Manufacturing CII Processing of perishable plant products Production, processing and packaging of plant products including fruits, vegetables, grains, nuts, fresh fruit juices, dried products and pulses
CIII Processing of perishable animal and plant products (Meat based food, mixed products) Production of mixed animal and plant products including ready to-eat meals, pizza, lasagna, sandwich, dumplings etc.
CIV Processing of ambient stable products • Plant-Based Fats and Oils
▪ Soft Drinks: Non-Alcoholic Beverages (including vinegar)
• Cereal and Cereal Products:
   ○ Fine Bakery Products
   ○ Bakery Products
   ○ Pasta, Noodle etc.
   ○ Flour
• Coffee and Coffee Products
• Tea, Herbal Teas and Blends
• Food Grade Salt
• Drinking Water
• Starch, Sugar and Confectionery Products, Honey Products
• Soup and Dried Ready-to-Eat Meals
• Infant Formula, Baby and Child Food
• Spices, Seasonings, Sauces
• Canned Foods
• Oilseeds
Biochemical K (Bio) Production of Chemicals Biochemicals including:
• Production of food additives
• Production of processing aids
• Vitamin production
• Mineral production
• Bio-culture production
• Production of flavourings
• Production of enzymes