HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu olarak faaliyet
gösteren

WORLD HALAL AUTHORITY (WHA)

Adres: Viale Brianza, 20, 20841 Cinisello Balsamo Milan,
Lombardia, İtalya

OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2024-053

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

05.04.2024

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

05.04.2029

Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Grup Kategori Alt Kategori Dahil olan faaliyetler
Gıda ve Yem İşleme C Gıda üretimi CI Helal kesim & dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ürünlerin işlenmesi • Ambalajlamayı da içeren Yumurta Ürünleri
• Ambalajlamayı da içeren Süt ve Süt Ürünleri: taze ve uzun ömürlü ürünler
• Jelatin: Kanatlı hayvan, büyükbaş, küçükbaş hayvan, balık kaynaklı
CII Dayanıksız (çabuk bozulabilen) bitkisel ürünlerin işlenmesi Meyveleri, sebzeleri, tahılları, sert kabuklu meyveleri, taze meyve sularını, kuru/kurutulmuş ürünleri ve baklagili içeren bitkisel ürünlerin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi
CIV Dayanıklı ürünlerin işlenmesi • Meşrubat: Alkolsüz içecekler (sirke dahil)
• Tahıl ve Tahıl Ürünleri:
   ○ Hafif Fırıncılık Ürünleri,
   ○ Unlu Mamuller
   ○ Makarna, Erişte vb.
   ○ Un
• Kahve ve Kahve Ürünleri
• Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları
• Gıdada Kullanılan Tuz
• İçme Suyu
• Bisküvi Çeşitleri, Kakao ve Kakao Ürünleri, Kurabiyeler ve Atıştırmalıklar (ileri işleme tabi tutulmuş kuruyemişler dahil)
• Nişasta, Şeker ve Şekerleme Mamulleri, Bal Mamulleri
• Çorba ve Kuru Hazır Yiyecekler
• Bebek ve Çocuk Gıdaları
• Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar
• Konserve Gıdalar
• İşlenmiş Yağlı Tohumlar
Biyokimyasal K (Biyo)kimyasalların Üretimi • Gıda katkı maddelerinin Üretimi
• İşlem yardımcılarının üretimi
• Vitamin üretimi
• Mineral üretimi
• Biyokültür üretimi
• Aroma vericilerin üretimi
• Enzimlerin üretimi
dahil olmak üzere biyokimyasallar

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

WORLD HALAL AUTHORITY (WHA)

Address: Viale Brianza, 20, 20841 Cinisello Balsamo Milan,
Lombardia, Italy

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.

Halal Accreditation Number

2024-053

Halal Accreditation Scope

Specified in the annex

Initial Halal Accreditation Date

05.04.2024

Halal Accreditation Expiry Date

05.04.2029

This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Cluster Category Sub-Category Included Activities
Food and Feed Processing C Food Manufacturing CI Halal slaughter & Processing of perishable animal products • Egg Products including packaging
• Milk and Dairy Products including packaging: fresh and ambient stable products
• Gelatin: Poultry, Bovine, ovine, fish originated
CII Processing of perishable plant products Production, processing and packaging of plant products including fruits, vegetables, cereals, nuts, fresh fruit juices, dried products and pulses
CIV Processing of shelf stable products ▪ Soft Drinks: Non-Alcoholic (including vinegar)
• Cereal and Cereal Products:
   ○ Fine Bakery Products
   ○ Bakery Products
   ○ Pasta, Noodle etc.
   ○ Flour
• Coffee and Coffee Products
• Tea, Herbal Teas and Blends
• Food Grade Salt
• Drinking Water
• Biscuit Types, Cocoa and Cocoa Products, Cookies and Snacks (including further processed nuts)
• Starch, Sugar and Confectionery Products, Honey Products
• Soup and Dried Ready-to-Eat Meals
• Infant Formula, Baby and Child Food
• Spices, Seasonings, Sauces
• Canned Foods
• Oil Seeds
Biochemical K (Bio) Production of Chemicals Biochemicals including:
• Production of food additives
• Production of processing aids
• Vitamin production
• Mineral production
• Bio-culture production
• Production of flavourings
• Production of enzymes