HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu olarak
faaliyet gösteren

EMSAL BELGELENDIRME VE UYGUNLUK
DEĞERLENDİRME HİZMETLERİ
TİCARET VE LİMİTED ŞİRKETİ

Adres: Nilüfer Mah. Koca Yunus Sokak No: 3 İç Kapı No:8 Nilüfer/BURSA

OIC/SMIIC 2:2019 standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2022-018

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

17.06.2022

Revizyon Tarihi

21.02.2025

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

17.06.2027

Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Grup Kategori Alt-Kategori Dahil olan faaliyetler
Gıda ve yem işleme C Gıda üretimi CI Helal kesim & dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ürünlerin işlenmesi • Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi de içermek üzere büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha]) ve Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et

+Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi de içermek üzere kanatlı hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha]) ve Kanatlı hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et

+Ambalajlamayı da içeren Süt ve Süt Ürünleri: taze ve uzun ömürlü ürünler
CII Dayanıksız (çabuk bozulabilir) bitkisel ürünlerin işlenmesi • Yemeye hazır yemekleri içeren hayvansal ve bitkisel ürünlerin karışımından oluşan ürünler: pizza, lazanya, sandviç, mantı vb.
CIV Dayanıklı ürünlerin işlenmesi • Bitkisel Kökenli Katı ve Sıvı Yağlar
• Meşrubat: Alkolsüz içecekler (şerbe dahil)
• Tahıl ve Tahıl Ürünleri:
o Hafif Fırıncılık Ürünleri,
o Unlu Mamuller
o Makarna, Erişte vb.
o Un
• Kahve ve Kahve Ürünleri
• Çay, Bitki Çayları ve bunların Harmanları
- Bisküvi çeşitleri, Kakao ve Kakao Ürünleri, Kurabiyeler ve Atıştırmalıklar (ileri işleme tabi tutulmuş kuruyemişler dahil)
- Nişasta, Şeker ve Şekerleme Mamulleri, Bal Mamulleri
• Çorba ve Kuru Hazır Yiyecekler
• Bebek ve Çocuk Gıdaları
• Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar
• Konserve Gıdalar
• İşlenmiş Yağlı Tohumlar
• Gıdada Kullanılan Tuz
• İçme Suyu
• Bisküvi Çeşitleri, Kakao ve Kakao Ürünleri, Kurabiyeler ve Atıştırmalıklar (ileri işleme tabi tutulmuş kuruyemişler dahil)
• Nişasta, Şeker ve Şekerleme Mamulleri, Bal Mamulleri
• Çorba ve Kuru Hazır Yiyecekler
• Bebek ve Çocuk Gıdaları
• Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar
• Konserve Gıdalar
• İşlenmiş Yağlı Tohumlar


ENGLISH VERSION

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

EMSAL BELGELENDIRME VE UYGUNLUK
DEĞERLENDİRME HİZMETLERİ
TİCARET VE LİMİTED ŞİRKETİ

Address: Nilüfer Mah. Koca Yunus Sokak No: 3 İç Kapı No:8 Nilüfer/BURSA

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.

Halal Accreditation Number

2022-018

Halal Accreditation Scope

Shown in annex

Initial Halal Accreditation Date

17.06.2022

Revision Date

21.02.2025

Expiry Date

17.06.2027

This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Cluster Category Sub-category Included Activities
Food and feed Processing C Food Manufacturing CI Halal slaughtering & processing of perishable animal products • Halal slaughtering (Raw meat from bovine and ovine [slaughterhouse]) including cutting and packaging and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from bovine and ovine

• Halal slaughtering (Raw meat from poultry [slaughterhouse]) including cutting and packaging and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from poultry

• Milk and Dairy Products, including packaging: fresh and long-life milk products
CIII Processing of perishable animal and plant products (Meat based food, mixed products) Production of mixed animal and plant products including ready to-eat meals, pizza, lasagna, sandwich, dumplings etc.
CIV Processing of ambient stable products ▪ Food Supplements (those not classified as biochemicals)
• Plant-Based Fats and Oils
▪ Soft Drinks: Non-Alcoholic Beverages (including vinegar)
• Cereal Products:
   ○ Fine Bakery Products
   ○ Bakery Products
   ○ Pasta, Noodle etc.
   ○ Flour
• Coffee and Coffee Products
• Tea, Herbal Teas and Blends
• Food Grade Salt
• Drinking Water
• Biscuit Types, Cocoa and Cocoa Products, Cookies and Snacks (including further processed nuts)
• Starch, Sugar and Confectionery Products, Honey Products
• Soup and Dried Ready-to-Eat Meals
• Infant Formula, Baby and Child Food
• Spices, Seasonings, Sauces
• Canned Foods
• Oilseeds