Adres: Adalet Mah. 2132/2 Sk. No:3/45 35530 Bayraklı/İZMİR
OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar
için akredite edilmiştir.
Helal Akreditasyon Numarası
2022-015
Helal Akreditasyon Kapsamı
Ekte belirtilmiştir
İlk Helal Akreditasyon Tarihi
29.04.2022
Revizyon Tarihi
17.02.2025
Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi
29.04.2027
Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.
Grup | Kategori | Alt Kategori | Dahil Olan Faaliyetler | ||
---|---|---|---|---|---|
Gıda ve Yem İşleme | C | Gıda Üretimi | CI | Helal kesim & dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ürünlerin işlenmesi | • Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi) de içermek üzere büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen çiğ et (mezbaha) ve Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et • Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi) de içermek üzere kanatlı hayvanlardan elde edilen çiğ et (mezbaha) ve Kanatlı hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et • Kanatlı, Hayvan, Büyükbaş, Küçükbaş Hayvan için İşlenmiş/Isıl İşlem Görmüş Et Ürünleri (ambalajlamayı da içeren Yumurta Ürünleri dahil) ve ambalajlamayı da içeren balık ve balık ürünleri (havyar, suşi vb. ürünler) • Ambalajlamayı da içeren Süt ve Süt Ürünleri taze ve uzun ömürlü ürünler |
CII | Dayanıksız (çabuk bozulabilen) bitkisel ürünlerin işlenmesi | Meyveleri, sebzeleri, tahılları, sert kabuklu meyveleri, taze meyve sularını, kuru/kurutulmuş ürünleri ve bakliyatı içeren bitkisel ürünlerin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi | |||
CIII | Dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ve bitkisel ürünlerin işlenmesi (Et esaslı gıda, karışık ürünler) | Yemeye hazır yemekleri içeren hayvansal ve bitkisel ürünlerin karışımından oluşan ürünler: pizza, lazanya, sandviç, mantı vb. | |||
CIV | Dayanıklı ürünlerin işlenmesi | • Bitkisel Kökenli Katı ve Sıvı Yağlar • Meşrubat: Alkolsüz İçecekler (sirke dahil) • Tahıl ve Tahıl Ürünleri: ○ Hafif Fırıncılık Ürünleri, ○ Unlu Mamuller ○ Makarna, Erişte vb. ○ Un • Kahve ve Kahve Ürünleri • Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları • Gıdada Kullanılan Tuz • İçme Suyu • Bisküvi Çeşitleri, Kakao ve Kakao Ürünleri, Kurabiyeler ve Atıştırmalıklar (ileri işleme tabi tutulmuş kuruyemişler dahil) • Nişasta, Şeker ve Şekerleme Mamulleri, Bal Mamulleri • Çorba ve Kuru Hazır Yiyecekler • Bebek ve Çocuk Gıdaları • Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar • Konserve Gıdalar • İşlenmiş Yağlı Tohumlar |
|||
Yemek Hizmeti | E | Yemek Hizmeti | Lokantalarda ve Yemek Fabrikalarında Yemek Üretimi ve Sunumu | ||
Perakende, Nakliye ve Depolama | G | Nakliye ve Depolama Hizmetlerinin Tedariki | GI | Dayanıksız ve dayanıklı Gıda ve Yem için Nakliye ve Depolama Hizmetlerinin Tedariki | Dayanıksız ve Dayanıklı Gıda ve Yem için Nakliye Hizmetlerinin Tedariki |
Destek Hizmetleri | H | Hizmetler | HIII | Müslüman Dostu Turizm ve Seyahatle İlgili Hizmetler | • Turizm ve Konaklama Tesisleri (tüm kategoriler) • Diğer Turistik Hizmetler (spa, hamam, medikal hizmetler vb.) |
I | Gıda Ambalajlama ve Ambalaj Malzemesi Üretimi | Gıda Ambalajlama ve Ambalaj Malzemesi Üretimi | |||
Biyokimyasal | K | (Biyo) Kimyasalların üretimi | • Gıda katkı maddelerinin üretimi • İşlem yardımcılarının üretimi • Vitamin üretimi • Mineral üretimi • Biyokültür üretimi • Aroma vericilerin üretimi • Enzimlerin üretimi dahil olmak üzere biyokimyasallar |
Address: Adalet Mah. 2132/2 Sk. No:3/45 35530 Bayraklı/İZMİR
Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.
Halal Accreditation Number
2022-015
Halal Accreditation Scope
Shown in annex
Initial Halal Accreditation Date
29.04.2022
Revision Date
17.02.2025
Expiry Date
29.04.2027
This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.
Cluster | Category | Sub-category | Included Activities | ||
---|---|---|---|---|---|
Food and feed Processing | C | Food Manufacturing | CI | Halal slaughtering & processing of perishable animal products | • Halal slaughtering (Raw meat from bovine and ovine [slaughterhouse]) including cutting and packaging and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from bovine and ovine • Halal slaughtering (Raw meat from poultry [slaughterhouse]) including cutting and packaging and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from poultry • Processed/Heat-Treated Meat Products for Poultry, Bovine, Ovine, egg products including packaging, and fish and fish products including packaging (such as caviar, sushi, etc.) • Milk and Dairy Products, including packaging: fresh and long-life milk products |
CII | Processing of perishable plant products | Production, processing and packaging of plant products including fruits, vegetables, grains, nuts, fresh fruit juices, dried products and pulses | |||
CIII | Processing of perishable animal and plant products (Meat based food, mixed products) | Production of mixed animal and plant products including ready to-eat meals, pizza, lasagna, sandwich, dumplings etc. | |||
CIV | Processing of ambient stable products |
• Plant-Based Fats and Oils ▪ Soft Drinks: Non-Alcoholic Beverages (including vinegar) • Cereal Products: ○ Fine Bakery Products ○ Bakery Products ○ Pasta, Noodle etc. ○ Flour • Coffee and Coffee Products • Tea, Herbal Teas and Blends • Food Grade Salt • Drinking Water • Biscuit Types, Cocoa and Cocoa Products, Cookies and Snacks (including further processed nuts) • Starch, Sugar and Confectionery Products, Honey Products • Soup and Dried Ready-to-Eat Meals • Infant Formula, Baby and Child Food • Spices, Seasonings, Sauces • Canned Foods • Oilseeds |
|||
Food Service | E | Catering | Food Preparation and Presentation in Restaurants & Food Establishments | ||
Retail, transport and storage | G | Provision of Transport and Storage Services | GI | Provision of Transport and Storage Services for Perishable and Ambient Stable Food and Feed | Provision of Transport and Storage Services for Perishable and Ambient Stable Food and Feed |
Auxiliary services | H | Services | HIII | Muslim Friendly Tourism and Related Services | • Tourism and Accommodation Premises • Other Services & Facilities (spa, hammam, medical services etc.) |
I | Food Packaging and Packaging Material Production | Food Packaging and Packaging Material Production | |||
Biochemical | K | (Bio) Production of Chemicals | Biochemicals including: • Production of food additives • Production of processing aids • Vitamin production • Mineral production • Bio-culture production • Production of flavourings • Production of enzymes |