HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu olarak
faaliyet gösteren

KAS ULUSLARARASI SERTİFİKASYON GÖZETİM
TEKNİK KONTROL HİZ. LTD. ŞTİ.

Adres : Adalet Mah. Anadolu Cad. Tepekule İş Merkezi No:40
İç Kapı No:611 Bayraklı İZMİR

OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2023-042

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

08.12.2023

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

08.12.2028

Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Grup Kategori Alt Kategori Dahil Olan Faaliyetler
Gıda ve Yem İşleme C Gıda Üretimi CI Helal kesim & dayanıksız(çabuk bozulabilen) hayvansal ürünlerin işlenmesi • Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi de içermek üzere kanatlı hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha]) ve Kanatlı hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et

• Kanatlı Hayvan, Büyükbaş, Küçükbaş Hayvan için İşlenmiş/Isıl İşlem Görmüş Et Ürünleri (ambalajlamayı da içeren Yumurta Ürünleri dahil) ve ambalajlamayı da içeren balık ve balık ürünleri (havyar, suşi vb. ürünler)

• Ambalajlamayı da içeren Süt ve Süt Ürünleri: taze ve uzun ömürlü ürünler
CII Dayanıksız (çabuk bozulabilen) bitkisel ürünlerin işlenmesi Meyveleri, sebzeleri, tahılları, sert kabuklu meyveleri, taze meyve sularını, kuru/kurutulmuş ürünleri ve bakliyatı içeren bitkisel ürünlerin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi
CIV Dayanıklı ürünlerin işlenmesi • Bitkisel Kökenli Katı ve Sıvı Yağlar
• Meşrubat: Alkolsüz İçecekler (sirke dahil)
• İçme Suyu
• Bisküvi Çeşitleri, Kurabiyeler ve Atıştırmalıklar (ileri işleme tabi tutulmuş kuruyemişler dahil)
• Çorba ve Kuru Hazır Yiyecekler
• Bebek ve Çocuk Gıdaları
• Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar
• Konserve Gıdalar
• İşlenmiş Yağlı Tohumlar
• Gıdada Kullanılan Tuz
Biyokimyasal K (Biyo)kimyasalların Üretimi • Gıda katkı maddelerinin üretimi
• İşlem yardımcılarının üretimi
• Vitamin üretimi
• Mineral üretimi
• Biyokültür üretim
• Aroma vericilerin üretimi
• Enzimlerin üretimi dahil olmak üzere biyokimyasallar
Diğerleri L Diğer Malzemelerin Üretimi LI Kozmetik • Kozmetik ürünleri


ENGLISH VERSION

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

KAS ULUSLARARASI SERTİFİKASYON GÖZETİM
TEKNİK KONTROL HİZ. LTD. ŞTİ.

Address: Adalet Mah. Anadolu Cad. Tepekule İş Merkezi No:40
İç Kapı No:611 Bayraklı İZMİR

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.

Halal Accreditation Number

2023-042

Halal Accreditation Scope

Shown in annex

Initial Halal Accreditation Date

08.12.2023

Expiry Date

08.12.2028

This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Cluster Category Sub-category Included Activities
Food and feed Processing C Food Manufacturing CI Halal slaughtering & processing of perishable animal products • Halal slaughtering (Raw meat from poultry [slaughterhouse]) including cutting and packaging and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from poultry

• Processed/Heat-Treated Meat Products for Poultry, Bovine, Ovine, egg products including packaging, and fish and fish products including packaging (such as caviar, sushi, etc.)

• Milk and Dairy Products, including packaging: fresh and ambient stable products
CII Processing of perishable plant products Production, processing and packaging of plant products including fruits, vegetables, grains, nuts, fresh fruit juices, dried products and pulses
CIV Processing of ambient stable products • Plant-Based Fats and Oils
▪ Soft Drinks: Non-Alcoholic Beverages (including vinegar)
• Drinking Water
• Biscuit Types, Cookies and Snacks (including further processed nuts)
• Soup and Dried Ready-to-Eat Meals
• Infant Formula, Baby and Child Food
• Spices, Seasonings, Sauces
• Canned Foods
• Oil Seeds
• Food Grade Salt
Biochemical K (Bio) Production of Chemicals Biochemicals including:
• Production of food additives
• Production of processing aids
• Vitamin production
• Mineral production
• Bio-culture production
• Production of flavourings
• Production of enzymes
Others L Other Materials Manufacturing LI Cosmetics Cosmetic Products