HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu olarak
faaliyet gösteren

T.C. Lokman Hekim Üniversitesi Helal Ürün
Uygulama ve Araştırma Merkezi
(LHUHAM)

Adres: Lokman Hekim Üniversitesi Söğütözü Mah. 2179 Cad. No:6
Çankaya/ANKARA/TÜRKİYE

OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2024-055

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

14.05.2024

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

14.05.2029

Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Grup Kategori Alt-kategori Dahil Olan Faaliyetler
Gıda ve Yem İşleme C Gıda İşleme CII Dayanıksız (çabuk bozulabilen) bitkisel ürünlerin işlenmesi Meyveleri, sebzeleri, tahılları, sert kabuklu meyveleri, taze meyve sularını, kuru/kurutulmuş ürünleri ve baklagili içeren bitkisel ürünlerin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi
CIV Dayanıklı ürünlerin işlenmesi • Tahıl ve Tahıl Ürünleri:
   ○ Hafif Fırıncılık Ürünleri,
   ○ Makarna, Erişte vb.
   ○ Un
• Kahve ve Kahve Ürünleri
• Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları
• Gıdada Kullanılan Tuz
• İçme Suyu


ENGLISH VERSION

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

Lokman Hekim University Halal Product
Application and Research Center
(LHUHAC)

Address: Lokman Hekim University Söğütözü Mah. 2179 Cad. No:6
Çankaya/ANKARA/TURKEY

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.

Halal Accreditation Number

2024-055

Halal Accreditation Scope

Shown in annex

Initial Halal Accreditation Date

14.05.2024

Expiry Date

14.05.2029

This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Cluster Category Sub-category Included Activities
Food and feed Processing C Food Manufacturing CII Processing of perishable plant products Production, processing and packaging of plant products including fruits, vegetables, grains, nuts, fresh fruit juices, dried products and pulses
CIV Processing of ambient stable products • Cereal and Cereal Products:
   ○ Fine Bakery Products
   ○ Bakery Products
   ○ Pasta, Noodle etc.
   ○ Flour
• Coffee and Coffee Products
• Tea, Herbal Teas and Blends
• Food Grade Salt
• Drinking Water