HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu
olarak faaliyet gösteren

NİSSERT ULUSLARARASI SERTİFİKASYON VE DENETİM
HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ

Adres : Macun Mahallesi Anadolu Bulvarı Gimat Sitesi
184.Cadde 3. Blok No:29 06105 Yenimahalle/ Ankara

OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2022-021

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

12.08.2022

Revizyon Tarihi

16.02.2024

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

12.08.2027

Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Grup Kategori Alt-Kategori Dahil olan faaliyetler
Gıda ve yem işleme C Gıda üretimi CI Helal kesim & dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ürünlerin işlenmesi • Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi de içermek üzere büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha]) ve Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et

• Kanatlı Hayvan, Büyükbaş, Küçükbaş Hayvan için İşlenmiş/Foil İşlem Görmüş Et Ürünleri (ambalajlamayı da içeren Yumurta Ürünleri dahil) ve ambalajlamayı da içeren balık ve balık ürünleri (havyar, sushi vb. ürünler)

• Ambalajlamayı da içeren Süt ve Süt Ürünleri: taze ve uzun ömürlü ürünler
CIV Dayanıklı ürünlerin işlenmesi • Meşrubat: Alkolsüz İçecekler (şirke dahil)
• İçme Suyu
• Nişasta, Şeker ve Şekerleme Mamulleri, Bal Mamulleri
• Kakao ve Kakao Ürünleri
• Tahıl ve Tahıl Ürünleri:
o Hafif Fırıncılık Ürünleri,
o Unlu Mamuller
o Makarna, Erişte vb.
o Un
• Kahve ve Kahve Ürünleri
• Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları
• Bisküvi Çeşitleri, Kurabiyeler ve Atıştırmalıklar (ileri işleme tabi tutulmuş kuruyemişler dahil)
• Çorba ve Kuru Hazır Yiyecekler
• Bebek ve Çocuk Gıdaları
• Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar
• Konserve Gıdalar
• İşlenmiş Yağlı Tohumlar
• Gıdada Kullanılan Tuz
Destek hizmetleri I Gıda Ambalajlama ve Ambalaj Malzemesi Üretimi Gıda Ambalajlama ve Ambalaj Malzemesi Üretimi
Biyokimyasal K (Biyo) Kimyasalların üretimi • Gıda katkı maddelerinin üretimi
• İşlem yardımcılarının üretimi
• Vitamin üretimi
• Mineral üretimi
• Biyokültür üretimi
• Aroma vericilerin üretimi
• Enzimlerin üretimi
dahil olmak üzere biyokimyasallar


ENGLISH VERSION

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

NİSSERT ULUSLARARASI SERTİFİKASYON VE DENETİM
HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ

Address: Macun Mahallesi Anadolu Bulvarı Gimat Sitesi
184.Cadde 3. Blok No:29 06105 Yenimahalle/ Ankara

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.

Halal Accreditation Number

2022-021

Halal Accreditation Scope

Shown in annex

Initial Halal Accreditation Date

12.08.2022

Revision Date

16.02.2024

Expiry Date

12.08.2027

This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Cluster Category Sub-category Included Activities
Food and feed Processing C Food Manufacturing CI Halal slaughtering & processing of perishable animal products • Halal slaughtering (Raw meat from bovine and ovine [slaughterhouse]) including cutting and packaging and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from bovine and ovine

• Processed/Heat-Treated Meat Products for Poultry, Bovine, Ovine, egg products including packaging, and fish and fish products including packaging (such as caviar, sushi, etc.)

• Milk and Dairy Products, including packaging: fresh and long-life milk products
CIV Processing of ambient stable products ▪ Soft Drinks: Non-Alcoholic Beverages (including vinegar)
▪ Drinking Water
• Starch, Sugar and Confectionery Products, Honey Products
• Cocoa and Cocoa Products
• Cereal and Cereal Products:
   ○ Fine Bakery Products
   ○ Bakery Products
   ○ Pasta, Noodle etc.
   ○ Flour
• Coffee and Coffee Products
• Tea, Herbal Teas and Blends
• Biscuit, Cookies and Snacks (including further processed nuts)
• Soup and Dried Ready-to-Eat Meals
• Infant Formula, Baby and Child Food
• Spices, Seasonings, Sauces
• Canned Foods
• Oil Seeds
• Food Grade Salt
Auxiliary services I Food Packaging and Packaging Material Production Food Packaging and Packaging Material Production
Biochemical K (Bio) Production of Chemicals Biochemicals including:
• Production of food additives
• Production of processing aids
• Vitamin production
• Mineral production
• Bio-culture production
• Production of flavourings
• Production of enzymes