HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu olarak
faaliyet gösteren

SİGMACERT ULUSLARARASI BELGELENDİRME
EGİTİM VE TEST HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.

Address: Bahçekapı Mah. Sanayi Bulvarı, Business Plaza 2. Kat,
No:18/25, Etimesgut/Ankara

OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2021-006

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir.

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

05.04.2021

Revizyon Tarihi

05.01.2024

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

05.04.2025

Bu sertifika; OIC/SMIIC2:2019 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Grup Kategori Alt Kategori Dahil Olan Faaliyetler
Yetiştiricilik A Hayvan Yetiştiriciliği AI Et/Süt/Yumurta/ Bal için Hayvan Yetiştiriciliği • Et üretimi için kullanılan hayvanların (balık ve deniz mahsulü dışında) yetiştirilmesi, bakımı, yakalanması, avlandığı yerde kesimi

• Yumurta üretimi için kullanılan hayvanların (balık ve deniz mahsulü dışında) yetiştirilmesi

• Süt üretimi için kullanılan hayvanların yetiştirilmesi

• Bal üretimi için kullanılan hayvanların yetiştirilmesi, bakımı
Gıda ve Yem İşleme C Gıda üretimi CI Helal kesim & dayanıksız (çabuk bozulabilir) hayvansal ürünlerin işlenmesi • Kanatlı Hayvan, Büyükbaş, Küçükbaş Hayvan için İşlenmiş/Isıl İşlem Görmüş Et Ürünleri (ambalajlamayı da içeren Yumurta Ürünleri dahil) ve ambalajlamayı da içeren balık ve balık ürünleri (havyar, suşi vb. ürünler)

• Ambalajlamayı da içeren Süt ve Süt Ürünleri: taze ve uzun ömürlü ürünler

• Jelatin: Kanatlı Hayvan, Büyükbaş Küçükbaş Hayvan, Balık Kaynaklı
CII Dayanıksız (çabuk bozulabilir) bitkisel ürünlerin işlenmesi Meyveleri, sebzeleri, tahılları, sert kabuklu meyveleri, taze meyve sularını, kurutulabilmiş ürünleri ve bakliyatı içeren bitkisel ürünlerin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi
CIII Dayanıksız (çabuk bozulabilir) hayvansal ve bitkisel ürünlerin işlenmesi (Et esaslı gıda, karışık ürünler) Yemeye hazır yemekleri içeren hayvansal ve bitkisel ürünlerin karışımından oluşan ürünler: pizza, lazanya, sandviç, etli mantı vb.
CIV Dayanıklı ürünlerin işlenmesi • Takviye Edici Gıdalar (biyokimyasal kategorisinde değerlendirilmeyenler)
• Bitkisel Kökenli Katı ve Sıvı Yağlar
• Meşrubat: Alkolsüz içecekler (sirke dahil)
• Tahıl ve Tahıl Ürünleri:
o Hafif Fırıncılık Ürünleri, o Unlu Mamuller
o Makarna, Erişte vb.
o Un
• Kahve ve Kahve Ürünleri
• Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları
• Gıdada Kullanılan Tuz
• İçme Suyu
• Bisküvi Çeşitleri, Kakao ve Kakao Ürünleri, Kurubiyeler ve Alıştırmalıklar (ileri işleme tabi tutulmuş kuruyemişler dahil)
• Nişasta, Şeker ve Şekerleme Mamulleri, Bal Mamulleri
• Çorba ve Kuru Hazır Yiyecekler
• Bebek ve Çocuk Gıdaları
• Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar
• Konserve Gıdalar
• İşlenmiş Yağlı Tohumlar
Yemek Hizmeti E Yemek Hizmeti Lokantalar ve Yemek Fabrikalarında Yemek Üretimi ve Sunumu
Destek hizmetleri H Hizmetler HIII Müslüman Dostu Turizm ve Seyahatle İlgili Hizmetler • Turizm ve Konaklama Tesisleri
• Diğer Turistik Hizmetler (otel, hamam, medikal hizmetler vb.)
I Gıda Ambalajlama ve Ambalaj Malzemesi üretimi Gıda Ambalajlama ve Ambalaj Malzemesi üretimi
Biyokimyasal K Biyokimyasalların Üretimi • Gıda katkı maddelerinin üretimi
• İşlem yardımcılarının üretimi
• Vitamin üretimi
• Mineral üretimi
• Biyokültür üretimi
• Aroma verici üretimi
• Enzimlerin üretimi
dahil olmak üzere biyokimyasallar


ENGLISH VERSION

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

SIGMACERT ULUSLARARASI BELGELENDIRME
EGITIM VE TEST HIZMETLERI LTD. STI.

Address: Bahçekapı Mah. Sanayi Bulvarı, Business Plaza 2. Kat,
No:18/25, Etimesgut/Ankara

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.

Halal Accreditation Number

2021-006

Halal Accreditation Scope

Shown in annex

Initial Halal Accreditation Date

20.04.2021

Revision Date

05.01.2024

Expiry Date

05.04.2025

This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Cluster Category Sub-category Included Activities
Farming A Farming of Animals AI Farming of Animals for Meat/Milk/Eggs/Honey • Raising, keeping, trapping, hunting, and slaughtering at point of hunt of animals used for meat production (other than fish and seafood)

• Raising animals (other than fish and seafood) used for egg production

• Raising animals used for milk production

• Raising and keeping animals used for honey production
Food and feed Processing C Food Manufacturing CI Halal slaughtering & processing of perishable animal products • Halal slaughtering (Raw meat from bovine and ovine [slaughterhouse]) including cutting and packaging and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from bovine and ovine

• Halal slaughtering (Raw meat from poultry [slaughterhouse]) including cutting and packaging and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from poultry

• Processed/Heat-Treated Meat Products for Poultry, Bovine, Ovine, egg products including packaging, and fish and fish products including packaging (such as caviar, sushi, etc.)

• Milk and Dairy Products, including packaging: fresh and long-life milk products

• Gelatin: Poultry, Bovine, Ovine, Fish originated
CII Processing of perishable plant products Production, processing and packaging of plant products including fruits, vegetables, grains, nuts, fresh fruit juices, dried products and pulses
CIII Processing of perishable animal and plant products (Meat based food, mixed products) Production of mixed animal and plant products including ready to-eat meals, pizza, lasagna, sandwich, dumplings etc.
CIV Processing of ambient stable products ▪ Food Supplements (those not classified as biochemicals)
• Plant-Based Fats and Oils
▪ Soft Drinks: Non-Alcoholic Beverages (including vinegar)
• Cereal Products:
   ○ Fine Bakery Products
   ○ Bakery Products
   ○ Pasta, Noodle etc.
   ○ Flour
• Coffee and Coffee Products
• Tea, Herbal Teas and Blends
• Food Grade Salt
• Drinking Water
• Biscuit Types, Cocoa and Cocoa Products, Cookies and Snacks (including further processed nuts)
• Starch, Sugar and Confectionery Products, Honey Products
• Soup and Dried Ready-to-Eat Meals
• Infant Formula, Baby and Child Food
• Spices, Seasonings, Sauces
• Canned Foods
• Oilseeds
Food Service E Catering Food Preparation and Presentation in Restaurants & Food Establishments
Auxiliary services H Services HIII Muslim Friendly Tourism and Related Services • Tourism and Accommodation Premises

• Other Services & Facilities (spa, hammam, medical services etc.)
I Food Packaging and Packaging Material Production Food Packaging and Packaging Material Production
Biochemical K (Bio) Production of Chemicals Biochemicals including:
• Production of food additives
• Production of processing aids
• Vitamin production
• Mineral production
• Bio-culture production
• Production of flavourings
• Production of enzymes