T.C. Helal Akreditasyon
Sorularınız İçin Tıklayın
Sorularınız İçin

+90 (312) 939 08 00

M.K. Atatürk
  1. Ana Sayfa
  2. Duyurular
  3. 04 Temmuz 2022

Helal Uygunluk Değerlendirme (Belgelendirme) Kuruluşlarında Çalışan/Çalışacak Kişilere Yönelik Teknik Eğitim (25-28 Temmuz 2022)

Helal uygunluk değerlendirme (belgelendirme) kuruluşlarında çalışan/çalışacak kişilere yönelik olarak 25-28 Temmuz 2022 tarihleri arasında teknik eğitim düzenlenecektir.

Söz konusu eğitim; helal belgeli ürün ve hizmetlerin uluslararası ticareti, helal belgelendirmenin tarihçesi ve güncel durumu, çeşitli ülkelerde helal belgelendirmeye ilişkin teknik düzenlemeler, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT/OIC) ilgili kuruluşu olan İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) tarafından yayımlanan OIC/SMIIC 1:2019 (Helal Gıda için Genel Gereklilikler), OIC/SMIIC 2:2019 (Uygunluk Değerlendirmesi - Helal Belgelendirmesi Yapan Kuruluşlar için Gereklilikler), OIC/SMIIC 6:2019 (OIC / SMIIC 1'in Helal Yiyecek ve İçeceklerin Hazırlandığı, Depolandığı ve Servis Edildiği Yerlere Uygulanması için Özel Şartlar) ve OIC/SMIIC 24:2020 (Gıda Katkıları ve Helal Gıdaya Eklenen Diğer Kimyasallar için Genel Gereklilikler) standartları ve söz konusu belgelerde atıfta bulunulan ISO standartlarının ilgili maddeleri başta olmak üzere diğer teknik metinler ve Helal Akreditasyon Kurumu’nun akreditasyon süreçleri ve kurallarını kapsamaktadır.

4 gün süreyle MICROSOFT TEAMS® uygulaması üzerinden canlı çevrim içi (online) katılım şeklinde tasarlanan eğitim programının kontenjanı 20 kişi olup katılım ücreti 1.700 + 300 (sınav ücreti) olmak üzere toplam 2000 ₺/kişi’dir.

Eğitim sonunda sınav düzenlenecek olup başarılı olan katılımcılara 5 yıl geçerliliği bulunan “Başarı Sertifikası”, başarılı olamayan katılımcılara ise “Katılım Sertifikası” düzenlenecektir.

Başvurular belirlenen kontenjan ile sınırlıdır.

Başvuru formunu indirmek için tıklayınız.

NOT: Başvuru formunun Word dosya biçeminde, kitap harfleri ile doldurularak tarafımıza iletilmesi ÖNEMLE RİCA OLUNUR.