T.C. Helal Akreditasyon
Sorularınız İçin Tıklayın
Sorularınız İçin

+90 (312) 939 08 00

M.K. Atatürk

Benzer Başlıklar

  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. 09 Eylül 2021

HAK, İSEDAK Projesi Kapsamında İİT/SMIIC Helal Kalite Altyapısı Eğitimi Düzenledi

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) proje finansmanı 8. Dönem Proje Çağrısı dahilinde HAK tarafından yürütülen “İİT Ülkelerinde SMIIC Helal Belgelendirme Sistemi ve Helal Kalite Altyapısı Temelli Helal Teknik Denetimleri İçin İnsan Kaynağının Geliştirilmesi” başlıklı projenin eğitim etkinliği 6-8 Eylül 2021 tarihlerinde HAK ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
 
2021 yılı Temmuz ayı itibariyle yürütülmeye başlanan projemiz kapsamındaki iki etkinlikten ilki olan “İİT/SMIIC Helal Kalite Altyapısı Eğitimi”ne Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Nijerya, Pakistan ve ülkemizin helal kalite altyapısıyla ilgili paydaşları ve SMIIC temsilcileri fiziki ve çevrim içi olarak katılım sağladılar.
 
İlgili OIC/SMIIC standartlarını kapsayan eğitimin son gününde Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı’na da bir saha ziyareti gerçekleştirilerek eğitime katılan paydaşların akredite laboratuvar uygulamaları hakkında bilgi sahibi olması sağlandı.
 
Eğitime fiziki olarak katılım sağlayanların sertifikaları ise 8 Eylül 2021 günü düzenlenen törende kendilerine takdim edildi.
 
Projemizin ikinci etkinliği olan “Helal Belgelendirmede Güvenin Küreselleştirilmesi” temalı uluslararası konferans ise 6-7 Ekim 2021 tarihlerinde yine hem fiziki hem de çevrim içi katılıma olanak verecek şekilde tertip edilecek ve hem yurt içi hem de yurt dışından helal kalite altyapısı alanında öncü uzmanlar konferansta konuşmacı olarak yer alacaktır.