T.C. Helal Akreditasyon
Sorularınız İçin Tıklayın
Sorularınız İçin

+90 (312) 939 08 00

M.K. Atatürk

Benzer Başlıklar

  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. 16 Mayıs 2022

Türkiye ile Cezayir Arasında Helal Akreditasyon Alanında Mutabakat Zaptı İmzalandı

Türkiye Cumhuriyeti ve Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti arasında helal akreditasyon alanında iş birliğini geliştirmeye yönelik mutabakat zaptı; 16 Mayıs 2022 tarihinde Cezayir Cumhurbaşkanı Sn. Abdülmecid TEBBUN’un ülkemizi ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ev sahipliğinde düzenlenen törende  imzalandı.


Türkiye adına Ticaret Bakanı Sn. Dr. Mehmet MUŞ ve Cezayir adına Sanayi Bakanı Sn. Ahmed ZAGHDAR tarafından imzalanan mutabakat zaptı ile; Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) ve Cezayir Akreditasyon Kurumu (ALGERAC) arasında eğitim ile bilgi ve uzman değişimi alanlarında yürütülecek ortak faaliyetler vasıtasıyla iş birliğinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Ticaretteki teknik engellerin üstesinden gelinebilmesi, helal belgeli ürün ve hizmet ticaretinin potansiyelinin güçlendirilebilmesi ve küresel seviyede işleyen güvenilir bir helal belgelendirme sisteminin oluşturulabilmesi adına HAK tarafından bugüne kadar Kazakistan, Pakistan, Azerbaycan, Özbekistan ve Kırgız Cumhuriyeti’nde ilgili kurumlarla mutabakat zabıtları imzalanmıştı.

Bu çerçevede, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) üyesi olan Cezayir’le imzalanan bu mutabakat zaptı da bu alanda ülkelerimiz arasında hem ikili ilişkilerin geliştirilmesine hem de uluslararası düzeyde iş birliğinin artırılmasına katkı sağlayacaktır.