T.C. Helal Akreditasyon
Sorularınız İçin Tıklayın
Sorularınız İçin

+90 (312) 939 08 00

M.K. Atatürk

Benzer Başlıklar

  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. 24 Haziran 2022

HAK ile Kazakistan Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) ile Kazakistan Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü arasında helal kalite altyapısı alanında iş birliğini geliştirmeye yönelik mutabakat zaptı 22 Haziran 2022 tarihinde Ankara’da imzalandı.
 
Ülkemize bir ziyaret gerçekleştiren Kazakistan Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü ve Kazakistan Ulusal Akreditasyon Merkezinin üst düzey yöneticilerini Kurumumuzda ağırlayarak İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü tarafından yayımlanan OIC/SMIIC helal standartları temelinde atılacak iş birliği adımları üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirdik.
 
2019 yılında Kurumumuz ile Kazakistan Ulusal Akreditasyon Merkezi arasında bir mutabakat zaptı imzalanmış ve bugüne kadar eğitim, uzman ve bilgi değişimi ve ortak projeler yürütülmesi gibi çeşitli faaliyetlerle iki ülke arasındaki iş birliği geliştirilmişti. Bu kez, Kazakistan Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü ile de mutabakat zaptı imzalanarak bu verimli iş birliğinin pekiştirilmesi amaçlanmıştır.
 
HAK bugüne kadar Kazakistan haricinde Pakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgız Cumhuriyeti, Cezayir ve Sudan’daki muhatap kuruluşlarla da mutabakat zabıtları imzalamıştır. Bu vasıtayla HAK, küresel olarak uyumlaştırılmış bir helal kalite altyapısı tesis edilmesi ve farklı helal belgelendirme sistemlerinin uluslararası ticarette yol açtığı engellerin aşılması amacıyla iş birliği çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.