T.C. Helal Akreditasyon
Sorularınız İçin Tıklayın
Sorularınız İçin

+90 (312) 939 08 00

M.K. Atatürk

Benzer Başlıklar

  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. 06 Mart 2020

HAK ile SMIIC Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

Türkiye Cumhuriyeti Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) ile İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü arasında Eğitim ve Teknik İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı. Bu suretle HAK, OIC/SMIIC Helal Standartlarında eğitim üssü haline gelecek.

OIC/SMIIC helal standartları gereği helal belgelendirme ve akreditasyon kuruluşlarında istihdam edilecek personelin bu standartlara ilişkin yetkin ve bilgili olması gereklidir. Ülkemizde ve Müslüman ülkelerde teknik bilgiye haiz kalifiye işgücüne yönelik HAK’ın vereceği eğitimler ile ülkemiz helal standartları konusunda da bir eğitim merkezi rolü de oynayacak.

HAK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer SOYLU; HAK ile SMIIC arasında Eğitim ve Teknik İşbirliği Mutabakat Zaptı ile helal belgelendirme sürecinin gelişimine katkıda bulunulacağı ve HAK’ın OIC/SMIIC helal standartlarında eğitim üssü haline geleceğini dile getirdi.

SMIIC Genel Sekreteri İhsan ÖVÜT ise SMIIC yaklaşımı çerçevesinde İslam ülkeleri arasında ticaretin artacağını, SMIIC üyesi Türkiye’nin helal akreditasyon konusunda tek yetkili kuruluşu ile aralarındaki işbirliğinin helal belgelendirme süreçlerinde yer alacak yetişmiş insan gücünün oluşturulmasında büyük önem arz ettiğini vurguladı.