T.C. Helal Akreditasyon
Sorularınız İçin Tıklayın
Sorularınız İçin

+90 (312) 939 08 00

M.K. Atatürk

Benzer Başlıklar

  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. 14 Aralık 2022

HAK ve TİKA Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Kurumsal iş birliği çalışmalarını resmi bir zemine taşımak üzere Kurumumuz ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) arasında helal kalite altyapısının güçlendirilmesi amacına matuf iş birliği protokolü 13.12.2022 tarihinde TİKA ev sahipliğinde imzalanmıştır.  

İmzalanan iş birliği protokolü, yurt içi ve yurt dışında helal akreditasyon ve helal belgelendirme alanlarında farkındalık oluşturma, helal belgeli ürün ve hizmetlerin yaygınlaştırılması için yetkin iş ve insan gücüne kavuşma, kurumlar arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımını mümkün kılacak iş birliğini güçlendirip daha ileri seviyelere taşıma gibi hedefleri gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.
 
Geçtiğimiz dönemde HAK ve TİKA iş birliğinde Özbekistan’ın helal kalite altyapısının geliştirilmesine yönelik bir teknik eğitim gerçekleştirilmesiyle başlayan süreç bundan sonra da gerek yurt içi gerekse de yurt dışında teknik bilgi ve tecrübe paylaşımına yönelik iş birliği çalışmalarıyla devam edecektir.