T.C. Helal Akreditasyon
Sorularınız İçin Tıklayın
Sorularınız İçin

+90 (312) 939 08 00

M.K. Atatürk

Benzer Başlıklar

  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. 18 Ağustos 2022

HAK VE TOBB iş birliğinde illerde bilgilendirme seminerleri başlıyor

Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ülke genelindeki üretici, ihracatçı, ithalatçı ve diğer tüm paydaşların helal belgelendirmede getirilen akreditasyon zorunluluğu başta olmak üzere helal belgeli ticaret alanında bilgilendirilmesine yönelik önemli bir iş birliğini hayata geçiriyor.

Geçtiğimiz aylarda 7060 sayılı Helal Akreditasyon Kurumu ile ilgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun’da gerçekleştirilen değişiklik neticesinde, iç piyasaya arz edilecek tüm ürün ve hizmetlere yönelik helal belgesi düzenleyen kuruluşların HAK tarafından akredite edilmiş olma zorunluluğu getirilmişti.

HAK ve TOBB iş birliğinde illerde oda ve borsalarımızın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek seminerler vasıtasıyla ülke genelindeki işletmelerimizin, kanunda öngörülen 1 (bir) yıllık geçiş sürecinin ardından uygulamaya alınacak olan mevzubahis düzenlemeye yönelik farkındalığının artırılması ve Kanunun yürürlüğe girmesi sonrasında bilgi eksikliğinden kaynaklanabilecek mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi hedefleniyor. Seminerlerde ayrıca işletmelerimizin helal belgeli ticaretteki uluslararası gelişmeler, OIC/SMIIC Helal standartlarına uygun üretimin işletmelerimize getirdiği avantajlar, Helal Akreditasyon Kurumunun faaliyetleri ve helal belgelerine yönelik devlet destekleri hakkında da bilgi sahibi olması amaçlanıyor.

İki kurum arasındaki iş birliği kapsamındaki ilk seminer, 23 Ağustos 2022 Salı günü saat 14.00’te Bursa Ticaret Borsası ev sahipliğinde “Helal Belgelendirmenin Ticaretteki Önemi ve Güncel Gelişmeler” başlığıyla gerçekleştirilecek.

Bursa’da başlayacak ve önümüzdeki haftalarda diğer illerle devam edecek bilgilendirme seminerlerimize tüm paydaşlarımız davetlidir.