T.C. Helal Akreditasyon
Sorularınız İçin Tıklayın
Sorularınız İçin

+90 (312) 939 08 00

M.K. Atatürk

Benzer Başlıklar

  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. 19 Aralık 2022

Helal Akreditasyon Kurumu kozmetik sektörünü de akreditasyon faaliyetine dahil etti

2019 yılından bu yana öncelikli olarak gıda ürünlerinin helal belgelendirmesini yapan kuruluşlara akreditasyon hizmeti sunan Helal Akreditasyon Kurumu (HAK), bu suretle farklı ürün gruplarına yönelik 800’ün üzerinde helal belgesini akreditasyon kapsamına almış bulunmaktadır.



Bilindiği gibi, helal belgelendirme sadece gıda ürünleri ile sınırlı olmayıp özellikle kozmetik sektöründe de helal belgelendirmeye yönelik ciddi bir talep bulunmaktadır. Bu kapsamda, kozmetik ürünlerine yönelik helal belgelendirme faaliyetlerinin yetkin ve tarafsız kuruluşlarca gerçekleştirilmesi ve bu alandaki güven unsurunun sağlanabilmesi için en güçlü araç şüphesiz akreditasyondur.

2022 yılı içerisinde farklı ürün grupları ve uygulama alanları için helal akreditasyon kapsamını genişleten HAK, kozmetik ürünlerini helal olarak belgelendirecek kuruluşları da helal akreditasyon kapsamına dahil etmeye başlamıştır. Bu doğrultuda Türk Standartları Enstitüsü, yapılan titiz incelemeler ve yerinde denetimler neticesinde kozmetik ürünlerine helal belgesi düzenlemede yetkilendirilmiştir.

Kozmetik ürünlerini belgelendiren kuruluşlar için OIC/SMIIC yaklaşımına göre helal akreditasyon hizmeti sunan küresel bazdaki ilk ve şu an için tek otorite olan HAK, denetimlerine devam edecek, bu denetimler neticesinde uluslararası standart gerekliliklerini sağladığını tespit ettiği yerli ve yabancı belgelendirme kuruluşlarını akredite etmeye devam edecektir.