T.C. Helal Akreditasyon
Sorularınız İçin Tıklayın
Sorularınız İçin

+90 (312) 939 08 00

M.K. Atatürk

Benzer Başlıklar

  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. 18 Şubat 2020

Helal Akreditasyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Soylu, Turizmde Yeni Trendler Çalıştayı'na Katıldı

MÜSİAD'ın düzenlediği MÜSİAD Turizm Sektörü Üyeleri ile İstişare Toplantısı ve Turizmde Yeni Trendler Çalıştayı'nda konuşan Helal Akreditasyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer SOYLU, helal turizm kavramının sadece ticari ve ekonomik açıdan değerlendirilmesinin yanlış olduğunu bu konuya vebal ve sorumluluk hissiyatıyla yaklaşılması gerektiğini vurguladı.
 
Bu konuda şu an için gayri müslimlerin helal sertifika ve belge konusunda öncülük yaptığına dikkati çeken SOYLU, Helal Akreditasyon Kurumu olarak bu konuda öne çıkmayı ve kuralları koyan bir kurum olmayı hedeflediklerini dile getirdi.
 
40 müslüman ülkenin uzlaşmasıyla Helal gıda standartları oluşturduklarını belirten SOYLU, denetim ve akreditasyon konusundaki eksikliklerimizin giderilmesi gerektiğini söyledi. 
 
Çalıştayda konuşan MÜSİAD Yeni Turizm Kaynaklarını Geliştirme Komitesi Başkanı Muhammet Ali ÖZEKEN ise MÜSİAD’ın yeni çalışma döneminde bir tazelenme sürecine girdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Her şeyin değiştiği ve kendini yenilediği bir çağda MÜSİAD da kendisini yeniledi. Daha önceden turizm sektörü ismi altında çalışmalarımızı bir sektör kurulu olarak yürütürken şimdi yönetim kurulunda temsil edilen bir komite hüviyetindeyiz. Ve farklılığı ortaya koymak anlamında zaten güçlü olduğumuz deniz-kum-güneş turizminin yanında, ülkemizin sahip olduğu diğer zengin turizm kaynakları üzerinde de çalışıyoruz. Bu nedenle komitemizin ismini Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi olarak belirledik. Yani zengin kaynaklara ve potansiyele sahip olduğumuz ama henüz yeteri kadar verimli değerlendiremediğimiz termalden sağlığa, helal turizmden doğa ve macera turizmine, kongre turizmine kadar yeni turizm kaynaklarımız üzerine de çalışıyoruz. Amacımız, ülkemizin değişik bölgeleri için en uygun turizm türlerinde yatırım projesi prototipleri geliştirmek ve kuracağımız bölgesel iş ortaklıkları ile yeni yatırımları gerçekleştirmek. Böylece gücünü Anadolu’dan alan MÜSİAD üyelerine ve ülkemiz ekonomisine güzel katkılar sunacağımıza inanıyoruz.”