T.C. Helal Akreditasyon
Sorularınız İçin Tıklayın
Sorularınız İçin

+90 (312) 939 08 00

M.K. Atatürk

Benzer Başlıklar

  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. 19 Mayıs 2024

III. ULUSLARARASI HELAL TURİZM KONGRESİ

III. Uluslararası Helal Turizm Kongresi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi, Helal Akreditasyon Kurumu (HAK), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Uluslararası Helal Turizm Derneği'nin (IHATO) katkılarıyla 10-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenmiştir. Etkinlik, dünya genelinde Helal turizm konusunda çalışan akademisyenleri, turizm uzmanlarını, potansiyel müşterileri bir araya getirerek tüketicinin doğru bilgilendirilmesi ve sektör paydaşlarıyla birlikte helal turizm alanında kalite altyapısının oluşturulması amaçlanmıştır.

Helal Akreditasyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Zafer Soylu 10-12 Mayıs 2024 tarihlerinde İzmir’de düzenlenen III. Uluslararası Helal Turizm Kongresine iştirak ederek kurumsal faaliyetlerin tanıtımını da ihtiva eden bir açılış konuşması gerçekleştirmiştir. Sn. Soylu yapmış olduğu konuşmada helal ürün/hizmet taleplerinin iki milyara yaklaşan Müslüman tüketicilerin tercih ve talepleri doğrultusunda çeşitlilik arz eden bir yapıya kavuştuğunu, artık helal ekonomisinin gıdaya münhasır kalmayıp finans, kozmetik, tekstil ve turizm gibi alanlara da açıldığını belirtmiştir. Sn. Soylu konuşmasının devamında HAK’ın akreditasyon hizmetine ilişkin verileri paylaşarak şimdiye kadar başvurusu yapılan 166 akreditasyon talebinden 77’sinin olumlu neticelendiğini ve bu sayede aralarında helal turizm faaliyetlerini ifa eden firmaların da bulunduğu 1300 helal belgeli ürün ve hizmet tesisinin akreditasyon güvencesine kavuştuğunu beyan etmiştir. Bilhassa 4 Haziran 2023 tarihinde 7060 sayılı Helal Akreditasyon Kurumu ile ilgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanunda yürürlüğe giren değişiklik uyarınca iç piyasaya arz edilecek tüm ürün ve hizmetlere yönelik helal belgesi düzenleyen kuruluşlara HAK tarafından akredite olma zorunluluğu getirildiğine değinen Sn. Soylu; “helal turizm”, “Müslüman dostu turizm” vb. ifadelerle faaliyet gösteren firmaların da tüketicinin korunmasını temin amacıyla mezkûr kanun değişikliğine tabi olduğunu ifade ederek konuşmasını nihayete erdirmiştir.

Buna ek olarak, söz konusu kongrede Kurumumuz başdenetçilerinden Ayşe Merve Özdemir ve Dr.İsra Yiğitvar “An Innovative Approach in Halal Quality Infrastructure in Türkiye: Halal Tourism” ve “Halal Tourism Services in Türkiye: A Swot Analysis” başlıklı sunumlarını gerçekleştirmek suretiyle helal turizm sektöründe kalite altyapısının akademik yönden gelişimine katkı sağlamışlardır.