T.C. Helal Akreditasyon
Sorularınız İçin Tıklayın
Sorularınız İçin

+90 (312) 939 08 00

M.K. Atatürk

Benzer Başlıklar

  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. 31 Aralık 2019

İLK HELAL AKREDİTASYON SERTİFİKASI TSE’ YE VERİLDİ



 

Ankara, Ticaret Bakanlığı Söğütözü Yerleşkesi – Yurtiçinde ve yurtdışında yerleşik helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarını akredite etmek,  bu kuruluşların kabul görmüş uluslararası standartlara göre faaliyette bulunmalarını ve bu suretle düzenledikleri belgelerin ulusal ve uluslararası alanda kabulünü temin etmek amaçlarıyla kurulan HAK, Türkiye’de helal akreditasyon hizmeti sunmaya yetkili ve kamu tüzel kişiliğini haiz tek kurumdur.

HAK, kurulduğu tarihten günümüze kadar olan süreçte teknik ve fiziki altyapı çalışmalarını tamamlamıştır. Bu süre zarfında uluslararası standartlar ve denetim süreçlerinde personel yetkinliğini sağlamak amacıyla yoğun bir eğitim programı gerçekleştirilmiştir. Akreditasyon süreçlerinin etkin şekilde yürütülebilmesi adına HAK personeli tarafından hazırlanan 40’ın üzerinde uygulama dokümanı geçerlilik kazanmıştır.

Temel altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından HAK’a ilk başvuru 20.11.2019 tarihinde TSE tarafından yapılmıştır. HAK tarafından yapılan inceleme, değerlendirme ve denetimler neticesinde TSE’ye ilk helal akreditasyon sertifikasının verilmesi yönünde karar alınmıştır. HAK tarafından İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü standardına göre dünya genelinde düzenlenen ilk helal akreditasyon sertifikası 31.12.2019 tarihinde TSE’ye teslim edilmiştir.