T.C. Helal Akreditasyon
Sorularınız İçin Tıklayın
Sorularınız İçin

+90 (312) 939 08 00

M.K. Atatürk

Benzer Başlıklar

  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. 21 Haziran 2022

SMIIC Akreditasyon Konseyi Yönetiminin 4. Toplantısı Gerçekleştirildi

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) ilgili kuruluşu olan İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) Akreditasyon Konseyi Yönetiminin 4. Toplantısı 20 Haziran 2022 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıya ülkemiz haricinde Ürdün, Suudi Arabistan, Sudan, Fas, Irak, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Tunus’un akreditasyon kurumlarının yetkililerince katılım sağlandı.



Helal belgelerinin SMIIC standartları çerçevesinde akreditasyon mekanizması vasıtasıyla çok taraflı tanınmasına yönelik sistemin kurulması için atılacak adımların yürürlüğe konulması hususunda yetkili organ olan SMIIC Akreditasyon Konseyinin 2022-24 dönemi ilk toplantısında gerçekleştirilen seçimde Helal Akreditasyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Zafer Soylu, oybirliğiyle Konseyin Başkan Yardımcılığına seçildi.


Önümüzdeki üç yıllık süre zarfında atılacak adımlara ilişkin yol haritasının belirlendiği toplantıda, çok taraflı tanıma mekanizmasının işler hale getirilmesi için mevzuatı hazırlamakla görevlendirilen Görev Gücü Grubunun başkanlığının da ülkemizce yürütülmesi kararlaştırıldı.