T.C. Helal Akreditasyon
Sorularınız İçin Tıklayın
Sorularınız İçin

+90 (312) 939 08 00

M.K. Atatürk

Benzer Başlıklar

  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. 31 Mayıs 2024

Tacikistan Cumhuriyeti Milli Akreditasyon Merkezi ile Kurumumuz Arasında Helal Kalite Altyapısı Alanında İş Birliğini Geliştirmeye Yönelik Mutabakat Zaptı İmzalandı

 

Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) ile Tacikistan Cumhuriyeti Milli Akreditasyon Merkezi arasında helal kalite altyapısı alanında iş birliğini geliştirmeye yönelik mutabakat zaptı Türkiye-Tacikistan Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu 12. Dönem Toplantısı kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mehmet Fatih Kacır ve Tacikistan Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanı Sn. Sherali Kabir himayelerinde 28 Mayıs 2024 tarihinde Ankara’da imzalandı.

 

Küresel seviyede işleyen güvenilir bir helal belgelendirme sisteminin oluşturulabilmesi, ticarette teknik engellerin kaldırılması ve helal belgeli ürün ve hizmet ticaretinin potansiyelinin güçlendirilebilmesi amacıyla halihazırda Kurumumuz ile Kazakistan (Kazakistan Ulusal Akreditasyon Merkezi-NCA, Kazakistan Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü- KazStandard), Pakistan, Azerbaycan (Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı Antitekel ve Tüketici Piyasası Kontrolü Devlet Hizmeti, Azerbaycan Gıda Güvenliği Enstitüsü) Özbekistan, Cezayir, Sudan, Kırgız Cumhuriyeti, Katar, Endonezya, Rusya Federasyonu, Moğolistan ve Kamboçya’daki ilgili kurumlarla mutabakat zabıtları imzalanmıştır.