T.C. Helal Akreditasyon
Sorularınız İçin Tıklayın
Sorularınız İçin

+90 (312) 939 08 00

M.K. Atatürk

Benzer Başlıklar

  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. 21 Kasım 2022

Türkiye ile Endonezya Arasında Helal Kalite Altyapısı Alanında Mutabakat Zaptı İmzalandı

Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) ile Endonezya Cumhuriyeti Diyanet İşleri Bakanlığı Helal Ürün Güvencesi Düzenleme Kurumu (BPJPH) arasında helal kalite altyapısı alanında iş birliğini geliştirmeye yönelik mutabakat zaptı 17 Kasım 2022 tarihinde Endonezya/Semarang’da düzenlenen Helal 20 (H20) Zirvesi kapsamında imzalandı.
 
HAK Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Zafer Soylu ve BPJPH Başkanı Sn. M. Aqil Irham tarafından imzalanan mutabakat zaptı ile iki kurum arasında eğitim ve bilgi değişimi alanları başta olmak üzere yürütülecek ortak faaliyetler vasıtasıyla iş birliğinin geliştirilmesi, ayrıca HAK tarafından akredite edilen helal belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenen helal belgelerinin  Endonezya’da doğrudan tanınmasına ilişkin ortak çalışmalar yürütülmesi amaçlanmaktadır.
 
Ticaretteki teknik engellerin azaltılması, helal belgeli ürün ve hizmet ticaretinin potansiyelinin güçlendirilebilmesi ve küresel seviyede işleyen güvenilir bir helal belgelendirme sisteminin oluşturulabilmesi adına HAK tarafından bugüne kadar Kazakistan, Pakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Cezayir, Sudan, Kırgız Cumhuriyeti ve Katar’daki ilgili kurumlarla mutabakat zabıtları imzalanmıştı.
 
Bu çerçevede, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) üyesi olan Endonezya ile imzalanan bu mutabakat zaptı da bu alanda ülkelerimiz arasında hem ikili ilişkilerin geliştirilmesine hem de uluslararası düzeyde iş birliğinin artırılmasına katkı sağlayacaktır.