T.C. Helal Akreditasyon
Sorularınız İçin Tıklayın
Sorularınız İçin

+90 (312) 939 08 00

M.K. Atatürk

Benzer Başlıklar

  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. 25 Kasım 2022

Türkiye ile Rusya Federasyonu Arasında Helal Kalite Altyapısı Alanında Mutabakat Zaptı İmzalandı

Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) ile Rusya Federasyonu Federal Akreditasyon Hizmeti (RusAccreditation) arasında helal kalite altyapısı alanında iş birliğini geliştirmeye yönelik mutabakat zaptı, 8. Dünya Helal Zirvesi ile 9. İİT Helal Expo çerçevesinde 24 Kasım 2022 tarihinde İstanbul’da imzalandı.
 
Mutabakat zaptı ile ülkemiz ve İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsünün (SMIIC) gözlemci üyesi Rusya Federasyonu arasında helal akreditasyon ve helal ürünlerin uygunluk değerlendirmesi ile diğer ilgili süreçler dahil olmak üzere helal kalite altyapısı alanında iş birliğinin güçlendirilmesi ve bu alanda tecrübe, iyi uygulama örnekleri ve bilgi değişimine imkan sağlanması hedeflenmektedir.
 
Küresel seviyede işleyen güvenilir bir helal belgelendirme sisteminin oluşturulabilmesi, ticarette teknik engellerin kaldırılması ve helal belgeli ürün ve hizmet ticaretinin potansiyelinin güçlendirilebilmesi amacıyla daha önce Kurumumuz ile Kazakistan (Kazakistan Ulusal Akreditasyon Merkezi-NCA, Kazakistan Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü- KazStandard), Pakistan, Azerbaycan (Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı Antitekel ve Tüketici Piyasası Kontrolü Devlet Hizmeti, Azerbaycan Gıda Güvenliği Enstitüsü) Özbekistan, Cezayir, Sudan, Kırgız Cumhuriyeti, Katar ve Endonezya’daki ilgili kurumlarla da mutabakat zabıtları imzalanmıştı.