T.C. Helal Akreditasyon
Sorularınız İçin Tıklayın
Sorularınız İçin

+90 (312) 939 08 00

M.K. Atatürk

Benzer Başlıklar

  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. 21 Mayıs 2024

ULUSLARARASI HELAL KONGRESİ

“Helal Ürün ve Hizmetlerde İzlenebilirlik ve Helal Ekosistemde Güncel Gelişmeler” ana temalı Uluslararası Helal Kongresi 17-19 Mayıs tarihleri arasında Lokman Hekim Üniversitesi tarafından düzenlenmiştir. Etkinlikte Müslümanlar için vazgeçilmez olan helal kavramı ile ilgili en güncel gelişmeler ortaya konulmuş ve konunun akademik, etik, hukuki, sosyal ve vicdani boyutları da ele alınmıştır.
 
Kongrenin açılış konuşmacıları arasında yer alan Kurumumuz Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Zafer Soylu devam eden oturumlarda da “OIC/SMIIC Helal Akreditasyonu ve IFHAB Hakkındaki Güncel Gelişmeler” başlıklı bir sunum gerçekleştirmiştir. Sn. Soylu helal belgeli ürün ve hizmet ticaretinin önündeki teknik engellerin IFHAB vasıtasıyla bertaraf edilebileceğini vurgulamıştır.   
 
Kongrede, Helal Akreditasyon Dairesi Başkanı Erdem Başdemirci ''Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşlarının Uyması Gereken Standartlar” hakkında bir sunum gerçekleştirmiş ve helal uygunluk değerlendirmesi alanında faaliyet gösterecek kuruluşların taşıması gereken asgari gerekliliklere değinmiştir. Kongre süresince devam eden paralel oturumlarda ise Helal Akreditasyon Uzman Yardımcısı Dr. İsra Yiğitvar “Yapay Etin SMIIC Helal Belgelendirme Yaklaşımı Açısından Değerlendirilmesi” ve Helal Akreditasyon Uzman Yardımcısı Kardelen Tabaklar ise ''Boza Üretim Sürecinde Helalliği Etkileyen Unsurların Belirlenmesi’’ başlıklı bildirileri sunarak katkı sağlamıştır.
 
Helal kavramının her açıdan ele alındığı kongreye Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) Genel Sekreteri İhsan Övüt, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin, Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Gültekin'in yanı sıra birçok ülkeden akademisyen katılmış ve Kurumumuza tahsis edilen stantta ziyaretçilere Kurumumuz ve helal belgeli ürün ve hizmet ticaretine ilişkin güncel gelişmeler hakkında bilgilendirmede bulunulmuştur.