T.C. Helal Akreditasyon
Sorularınız İçin Tıklayın
Sorularınız İçin

+90 (312) 939 08 00

M.K. Atatürk

Benzer Başlıklar

  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. 13 Mart 2023

HAK ve Moğolistan Standardizasyon ve Metroloji Kurumu Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

  

Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) ile Moğolistan Standardizasyon ve Metroloji Kurumu (MASM) arasında helal kalite altyapısı alanında iş birliğini geliştirmeye yönelik mutabakat zaptı, Moğolistan Dışişleri Bakanı Sn. Batmunkh Battsetseg'in Dışişleri Bakanımız Sn. Mevlüt Çavuşoğlu’nu ziyaretleri kapsamında 13 Mart 2023 tarihinde Ankara’da imzalandı.

                                                                           


İmzalanan mutabakat zaptıyla ülkemiz ve Moğolistan arasında OIC/SMIIC standartlarının uygulanmasında karşılıklı destek sağlanması, ticaretteki teknik engellerin azaltılması amacıyla OIC/SMIIC yaklaşımına dayanan uyumlaştırılmış bir helal akreditasyon altyapısının tesis edilmesine katkı sağlanması, bilgi ve uzman personel paylaşımı gibi hususlarda iş birliğinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Küresel seviyede işleyen güvenilir bir helal belgelendirme sisteminin oluşturulabilmesi, ticarette teknik engellerin azaltılması ve helal belgeli ürün ve hizmet ticaretinin potansiyelinin güçlendirilebilmesi amacıyla daha önce Kurumumuz ile Kazakistan, Pakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Cezayir, Sudan, Kırgız Cumhuriyeti, Katar, Endonezya ve Rusya Federasyonu’ndaki ilgili kurumlarla da mutabakat zabıtları imzalanmıştı.